Uzgoj ribe

Vlastiti uzgoj ribe

U neposrednoj blizini ribnjaka se nalazi izvor pitke i čiste vode koja ima konstantu u količini, kvalitetu i temperaturi vode tokom cijele godine. Sve to ima direktan uticaj na kvalitet ribe koja živi u njoj.
U ribnjaku kao i na trpezi mogu se naći tri vrste pastrmke: kalifornijska (Salma gairdneri), potočna zlatoovčica (Salvenilus fontinalis) i naša potočna pastrmka (Salma trutta), šaran, tilapia.

Zašto jesti riječnu ribu?

Bogatstvo omega-3 – omega-3 masne kiseline smanjuju razinu kolesterola i poboljšavaju elastičnost stijenki krvnih žila. Odličan su zaštitnik krvožilnog sustava, pomažu regulaciji krvnog tlaka i smanjuju rizik od začepljenja krvnih žila. Imaju i vrlo izražena antiupalna svojstva. Trudnicama se preporučuje redoviti unos omega-3 masnih kiselina jer pozitivno utječu na razvoj fetusa.

Vitamin B12 – riječne ribe imaju visok udio vitamina B skupine, posebno vitamina B12, kojem se pripisuju pozitivni učinci na rad živčanog sustava, a sudjeluje i u stvaranju crvenih krvnih stanica.

Naši proizvodi: